Grilování
Grilování se u nás v poslední době stalo velmi oblíbeným. Můžeme
si u něj posedět s přáteli a ještě si u toho udělat něco dobrého na
zub. Grilované pokrmy se staly neodmyslitelnou součástí jídelníčků nejen
u nás, ale i po celém světě.
Na grilu můžeme připravovat všechny druhy masa, zeleninu i jiné potraviny.
Podle toho jaký pokrm se chystáme udělat, zvolíme jeho přípravu, buď na
přímém ohni nebo nepřímým grilováním.
Důležitá je také úprava masa před samotným grilováním pomocí koření,
omáček, marinád, které si můžeme udělat sami nebo je zakoupit.
V poslední době se stalo velkou oblibou pěstování bylinek a možnost
přípravy domácí bylinkové marinády. Mezi nejoblíbenější patří tymián, bazalka, oregáno, estragon,
šalvěj, rozmarýn, libeček a další druhy bylin. Velmi oblíbenou surovinou
je samozřejmě také česnek.
Takže co více si přát, než mnoho zdaru a pohody při domácím
grilování.
Tagy: marináda z bylinek, příprava masa před grilováním, příprava masa na grilu, grilovací marinády