recept-na.cz

Custom Search

recepty >> Skopové maso

Skopové maso

Skopové maso je známé svým nízkým obsahem tuku. Má také větší podíl draslíku, sodíku a železa, proto je doporučováno chudokrevným pacientům. Ale i přes to, že se dnes přikládá velký význam racionální výživě, je u nás zatím nedoceněno. Mimo jiné je to dáno také tím, že mnoho lidí nemůže překonat odpor k jeho specifickému zápachu.
Nevýhodou tohoto masa je také rychlé tuhnutí loje, takže pokrmy z něj se musí předkládat vždy horké. Nejlepší je samozřejmě maso z mladých kusů, které je jemně vláknité.
V kuchyni můžeme skopové maso péci, dusit i zadělávat. Při jeho úpravě přidáváme výraznější druhy koření, abychom potlačily jeho typický pach. Při vaření používáme hlavně česnek, majoránku, další druhy koření, zeleninu a podobně.
Jehněčí maso je maso z mladých ovcí do stáří půl roku. Je to maso jemné, kvalitní a zdravé. Vyznačuje se typickou příchutí, která je však menší, než u masa skopového. Připravuje se proto také s výraznějšími druhy koření, tak jako maso skopové.

Tagy: příprava skopového masa, jehněčí maso recepty, použití jehněčího masa, použití skopového masa, recepty skopové maso