Bylinková marináda na gril
Bylinková marináda na gril – recept:
Chuť hovězího, vepřového a kuřecího masa nebo ryb připravovaných na
grilu můžeme zvýraznit buď solí, pepřem a grilovacím kořením nebo si
vyrobit marinádu z čerstvých bylinek.
K přípravě marinády můžeme použít nepřeberné množství bylinek
například tymián, oregáno, saturejku, estragon, bazalku, šalvěj, rozmarýn, libeček a
v neposlední řadě i česnek. Samozřejmě jsou ještě i další, ale tyto
jsou nejpoužívanější a nejznámější bylinky na grilování.
Natrhané opereme a najemno posekáme. Přelijeme je hned olivovým olejem, aby
nám nezavadly a neztratily svoji chuť a vůni. Oleje nedáváme mnoho
obyčejně stačí tak do 100 ml, ale množství si musíme zvolit podle toho,
jaké množství bylinek máme. Můžeme samozřejmě přidat i prolisovaný
česnek. Výhodou je, že takovou marinádu si můžeme připravit podle své
chuti sobě na míru. Bylinky si musíme naložit nějaký čas předem a potom
teprve používat k marinování. Maso osolíme, opepříme, potřeme
bylinkovou grilovací marinádou a necháme v lednici rozležet. A pak už se
můžeme těšit na zaručeně dobrou pochoutku. Grilovat samozřejmě můžeme
i zeleninu jako například cuketu, rajčata, papriky a podobně.
Tagy: marináda z bylinek, bylinky na grilování, marináda na grilování, marináda na kuře, marináda na maso, grilovací marináda, grilování s bylinkami