recept-na.cz

Custom Search

recepty >> Grilování >> Bylinková marináda na gril

Bylinková marináda na gril

Bylinková marináda na gril – recept:
Chuť hovězího, vepřového a kuřecího masa nebo ryb připravovaných na grilu můžeme zvýraznit buď solí, pepřem a grilovacím kořením nebo si vyrobit marinádu z čerstvých bylinek.
K přípravě marinády můžeme použít nepřeberné množství bylinek například tymián, oregáno, saturejku, estragon, bazalku, šalvěj, rozmarýn, libeček a v neposlední řadě i česnek. Samozřejmě jsou ještě i další, ale tyto jsou nejpoužívanější a nejznámější bylinky na grilování.

Natrhané opereme a najemno posekáme. Přelijeme je hned olivovým olejem, aby nám nezavadly a neztratily svoji chuť a vůni. Oleje nedáváme mnoho obyčejně stačí tak do 100 ml, ale množství si musíme zvolit podle toho, jaké množství bylinek máme. Můžeme samozřejmě přidat i prolisovaný česnek. Výhodou je, že takovou marinádu si můžeme připravit podle své chuti sobě na míru. Bylinky si musíme naložit nějaký čas předem a potom teprve používat k marinování. Maso osolíme, opepříme, potřeme bylinkovou grilovací marinádou a necháme v lednici rozležet. A pak už se můžeme těšit na zaručeně dobrou pochoutku. Grilovat samozřejmě můžeme i zeleninu jako například cuketu, rajčata, papriky a podobně.

Tagy: marináda z bylinek, bylinky na grilování, marináda na grilování, marináda na kuře, marináda na maso, grilovací marináda, grilování s bylinkami