recept-na.cz

Custom Search

recepty >> Zavařování jahod

Zavařování jahod

Jahody jsou výborné, šťavnaté, sladké a aromatické ovoce. Jsou to jedny z nejoblíbenějších plodů našich zahrad.
Také konzervované jahody jsou pro svojí chuť a vůni vyhledávanou pochutinou. Obsahují hodně vitamínu C, který se při zachování správného postupu při konzervování uchovává. Pro nízký obsah pektinových látek připravujeme pomazánky z jahod s pektinovými přípravky nebo jahody kombinujeme s protlakem z rybízu nebo angreštu.
Kompoty připravujeme z pevných, červeně zbarvených jahod střední velikosti.
K přípravě džemů používáme méně zralé jahody, které však už jsou dobře zbarvené.
Z přezrálých jahod děláme marmeládu, šťávu, sirup, džus nebo klevetu.
Zralé jahody můžeme také zmrazit.
Recepty na jahodové zavařeniny najdete na podstránkách.

Tagy: zavařování ovoce, jahodové zavařeniny, konzervování ovoce, použití jahod, konzervování jahod