Zavařování jahod
Jahody jsou výborné, šťavnaté, sladké a aromatické ovoce. Jsou to
jedny z nejoblíbenějších plodů našich zahrad.
Také konzervované jahody jsou pro svojí chuť a vůni vyhledávanou
pochutinou. Obsahují hodně vitamínu C, který se při zachování správného
postupu při konzervování uchovává. Pro nízký obsah pektinových látek
připravujeme pomazánky z jahod s pektinovými přípravky nebo jahody
kombinujeme s protlakem
z rybízu nebo angreštu.
Kompoty připravujeme z pevných, červeně zbarvených jahod střední
velikosti.
K přípravě džemů používáme méně zralé jahody, které však už jsou
dobře zbarvené.
Z přezrálých jahod děláme marmeládu, šťávu, sirup, džus nebo
klevetu.
Zralé jahody můžeme také zmrazit.
Recepty na jahodové zavařeniny najdete na podstránkách.
Tagy: zavařování ovoce, jahodové zavařeniny, konzervování ovoce, použití jahod, konzervování jahod