Polévkové zavářky
Většinu polévek podáváme se zavářkami nebo vložkami, které je
chuťově doplňují. Jsou to například kapání, strouhání, domácí nudle,
různé knedlíčky, těstoviny, rýže, kroupy, ovesné vločky, vejce,
osmažená houska a podobně. Zavářky a vložky přidáváme do polévky
v plném varu a vaříme po nezbytně nutnou dobu, jak to surovina vyžaduje,
aby se nerozvařily.
Některé suroviny jako například těstoviny nebo rýže můžeme uvařit
předem, propláchnout studenou vodou a po té vložit do polévky. Zamezíme
tím zakalení polévky.
Při přidávání noků zavaříme vždy nejdříve jeden, abychom zjistili,
jestli se nerozvařuje nebo příliš netuhne. Podle potřeby potom můžeme
směs upravit
Zavářek a vložek do polévek existuje opravdu mnoho druhů a mnoho
rozmanitých chutí.