recept-na.cz

Custom Search

recepty >> Polévkové zavářky

Polévkové zavářky

Většinu polévek podáváme se zavářkami nebo vložkami, které je chuťově doplňují. Jsou to například kapání, strouhání, domácí nudle, různé knedlíčky, těstoviny, rýže, kroupy, ovesné vločky, vejce, osmažená houska a podobně. Zavářky a vložky přidáváme do polévky v plném varu a vaříme po nezbytně nutnou dobu, jak to surovina vyžaduje, aby se nerozvařily.
Některé suroviny jako například těstoviny nebo rýže můžeme uvařit předem, propláchnout studenou vodou a po té vložit do polévky. Zamezíme tím zakalení polévky.
Při přidávání noků zavaříme vždy nejdříve jeden, abychom zjistili, jestli se nerozvařuje nebo příliš netuhne. Podle potřeby potom můžeme směs upravit
Zavářek a vložek do polévek existuje opravdu mnoho druhů a mnoho rozmanitých chutí.

Tagy: zavářky do polévek, vložky do polévek