recept-na.cz

Custom Search

recepty >> Uzené maso

Uzené maso

Uzené maso a uzeniny jsou získány uzením masa nebo masných výrobků (salámy, párky, klobásy apod.) čímž se zvyšuje jeho trvanlivost a ochucují masné výrobky. Udí se kouřem, který vzniká hořením tvrdého dřeva při teplotě 60 – 90 stupňů.
Uzení probíhá také studeným kouřem a to při přípravě trvanlivých salámů a klobás, která je samozřejmě zdlouhavější. Samotné uzení je proces, který dodá masu barvu, chuť a má konzervační účinek.
Uzené maso a uzeniny jsou sami o sobě i bez dalšího zpracování součástí našeho jídelníčku. Většinu z nich ani nemusíme dále upravovat a pochutnáme si na nich třeba jen s kouskem pečiva. Dají se z nich však uvařit velmi dobrá jídla, ve většině případů je jejich úprava jednoduchá, ale velmi chutná.

Tagy: recepty z uzeného masa, pokrmy z uzeného masa, použití uzeného masa