recept-na.cz

Custom Search

recepty >> Jak vykostit kuře na roládu

Jak vykostit kuře na roládu

Než začneme s naplňováním kuřecí rolády, je nejdřív třeba si kuře na roládu vykostit. Ačkoliv to vypadá pracně, není to zas tak složitá věc. Pokud máme rádi kuřecí roládu, vykoštěné kuře je na ní ta nejlepší surovina. Někdo jí dělá i z kuřecích prsou, ale potom je roláda příliš suchá.
Takže jdeme na to. Potřebujeme ostrý menší nůž, aby se maso dobře oddělovalo od kostí a samozřejmě kuře asi 1,5 kg nebo i větší.
Nejdříve kuře omyjeme, uřízneme křídla a položíme prsama nahoru. Nařízneme kůži mezi prsama a oddělujeme maso od kosti (nejdřív na jedné straně a potom na druhé). Při tom si dáváme pozor, abychom neprožízli kůži.

Nakonec vykostíme stehna. Prořízneme na nich kůži a maso až na kost a postupně oddělíme.

Ná plátu nám vzniknou dvě díry po křídlech (pokud se nám podařilo dobře vykostit, tak jen dvě), které před plněním rolády přeložíme kousky z prsou.

Vzniklý plát použijeme na kuřecí roládu a z kostry můžeme připravit vývar třeba na polévku.
Poprvé se vykoštění kuřete bude zdát trochu náročnější, ale po několika pokusech už to jde rychle a snadno.

Tagy: vykostění kuřete, příprava kuřete na kuřecí roládu