Drůbeží maso
Drůbeží maso se svým složením podobá masu výsekovému a představuje
významnou složku našeho jídelníčku. Stravitelnost drůbežího masa
závisí na obsahu tuku i na způsobu kuchyňské úpravy. Nejlépe
stravitelné je kuřecí maso vařené nebo dušené, nejhůře maso
z tučných hus a kachen.
Z kuřecího masa můžeme připravovat mnoho rozmanitých receptů od
klasického pečeného nebo grilovaného kuřete, přes dušené kuře
s různými omáčkami, až po různé minutky.
Z masa slepičího připravujeme například výtečnou polévku nebo ho
upravujeme dušením a pečením.
Husy a kachny připravujeme nejčastěji pečené vcelku.
Také maso z krůt a krocanů je uznávanou pochoutkou.
Tagy: krůtí maso recepty, husa recepty, kachna recepty, slepice recepty, recepty z krůtího masa