recept-na.cz

Custom Search

recepty >> Drůbeží maso

Drůbeží maso

Drůbeží maso se svým složením podobá masu výsekovému a představuje významnou složku našeho jídelníčku. Stravitelnost drůbežího masa závisí na obsahu tuku i na způsobu kuchyňské úpravy. Nejlépe stravitelné je kuřecí maso vařené nebo dušené, nejhůře maso z tučných hus a kachen.
Z kuřecího masa můžeme připravovat mnoho rozmanitých receptů od klasického pečeného nebo grilovaného kuřete, přes dušené kuře s různými omáčkami, až po různé minutky.
Z masa slepičího připravujeme například výtečnou polévku nebo ho upravujeme dušením a pečením.
Husy a kachny připravujeme nejčastěji pečené vcelku.
Také maso z krůt a krocanů je uznávanou pochoutkou.

Tagy: krůtí maso recepty, husa recepty, kachna recepty, slepice recepty, recepty z krůtího masa