Vánoční cukroví
Pečení vánočního cukroví je jedna z neodmyslitelných vánočních
tradic. Většina rodin si peče cukroví sama nebo částečně a zbytek
dokoupí. Najde se však i spousta lidí, kteří z nějakého důvodu
dávají přednost kupovanému cukroví.
Druhů cukroví je nepřeberné množství. Mezi nejoblíbenější druhy
patří například linecké, vanilkové rohlíčky, vosí hnízda, medvědí
tlapky, kokosové pusinky a podobně. Oblíbené jsou také perníčky zdobené
bílkovou polevou, které se ale musí péci s předstihem, aby se do vánoc
rozležely.
Těsta na vánoční cukroví připravujeme převážně z mouky, vajec,
másla, cukru, kakaa, čokolády a ořechů.
Takže hodně trpělivosti při pečení v každoročním
předvánočním shonu.
Tagy: slepované cukroví, ořechové cukroví, vytlačované cukroví, cukroví s ořechy, nepečené cukroví, křehké cukroví, vykrajované cukroví