Přílohy
Přílohy (příkrmy) můžeme rozdělit podle použité suroviny na
bramborové, těstovinové, moučné, rýžové, luštěninové a podobně.
Podáváme je hlavně k masitým pokrmům. Jejich energetická hodnota se
značně liší, takže musíme pečlivě volit vhodnou přílohu nejen podle
chuti ale i v závislosti na stravovacích návycích. Nejvíce druhů
příloh můžeme připravit asi z brambor a to například brambory vařené,
bramborový knedlík, salát, bramborovou kaši, bramborové hranolky, krokety,
šťouchané brambory a mnoho dalších.
Dále máme ještě přílohy v podobě různých úprav zeleniny, například
dušené zelí, dušená mrkev, špenát a podobně.
Tagy: přílohy z brambor, přílohy z krupice, příloha ke guláši, přílohy z mouky, příkrmy, přílohy ze zeleniny, přílohy k jídlům, přílohy z luštěnin, příloha k uzenému masu, přílohy z těstovin