Zavařování rybízu
Rybíz černý, červený i bílý obsahuje hodně pektinových látek a
vitamínu C, který se při správném postupu zavařování z velké části
zachovává. Černý rybíz mimo jiné obsahuje také hodně tříslovin.
Z černého rybízu připravujeme kompot, rosol, klevety a džem. Můžeme ho
přidat jako přísadu k obarvení pomazánek, rosolů, vína, moštů a jako
přípravek ke zvýšení rosolování ovocných pomazánek.
Z červeného rybízu můžeme připravit kompoty, mošty, sirupy, marmelády,
džemy, víno, rosol a džus.
Bílý rybíz má stejné využití jako červený, ale pro jeho nevýraznou
barvu ho kombinujeme s jiným ovocem.
Recepty na zavařování rybízu najdete na podstránkách.
Tagy: zavařování ovoce, rybízové zavařeniny, konzervování ovoce, konzervování rybízu, použití rybízu