Vepřové maso
Vepřové maso patří u nás mezi nejoblíbenější druhy mas. I když
v poslední době se jeho podíl zmenšuje ve prospěch masa kuřecího a ryb.
Svalovina vepřového masa je prorostlá tukem a proto má například proti
masu hovězímu vyšší obsah tuku. Maso vepřové je ale křehčí než maso hovězí.
Z vepřového masa připravíme díky osvědčeným receptům řadu
vynikajících jídel. Například z kýty a pečeně výborné minutky nebo
řízky. Krkovice, plec a bok jsou vhodné na pečení. Na vepřový ovar
můžeme použít hlavu, plec a koleno.
Vepřová játra jsou výborná jako minutky, dušená i smažená.
Samozřejmě z vepřového masa připravujeme i spoustu omáček,
nejvhodnější na tuto úpravu je plec. Pro přípravu každého pokrmu volíme
správný druh masa a dodržujeme vždy i správné technologické postupy.
Tagy: recepty z vepřového masa, jídla z vepřového masa, příprava vepřového masa, pokrmy z vepřového masa