recept-na.cz

Custom Search

recepty >> Vepřové maso

Vepřové maso

Vepřové maso patří u nás mezi nejoblíbenější druhy mas. I když v poslední době se jeho podíl zmenšuje ve prospěch masa kuřecího a ryb. Svalovina vepřového masa je prorostlá tukem a proto má například proti masu hovězímu vyšší obsah tuku. Maso vepřové je ale křehčí než maso hovězí.
Z vepřového masa připravíme díky osvědčeným receptům řadu vynikajících jídel. Například z kýty a pečeně výborné minutky nebo řízky. Krkovice, plec a bok jsou vhodné na pečení. Na vepřový ovar můžeme použít hlavu, plec a koleno.
Vepřová játra jsou výborná jako minutky, dušená i smažená. Samozřejmě z vepřového masa připravujeme i spoustu omáček, nejvhodnější na tuto úpravu je plec. Pro přípravu každého pokrmu volíme správný druh masa a dodržujeme vždy i správné technologické postupy.

Tagy: recepty z vepřového masa, jídla z vepřového masa, příprava vepřového masa, pokrmy z vepřového masa