Kuřecí roláda z celého kuřete
Suroviny na přípravu kuřecí rolády z celého kuřete:
1 větší kuře (nejméně 1,5 kg)
3–4 vejce
3 nožičky párku
nakládaná okurky
máslo
hořčice
pepř
sůl
podle chuti koření na kuře
Příprava kuřecí rolády z celého kuřete:
Nejdříve si kuře vykostíme. Postup naleznete zde. Vykoštěný
plát masa trochu rozklepeme, osolíme, opepříme a potřeme trochou hořčice.
Na pánvi, na másle umíchánme vejce, osolíme je a opepříme. Na kuřecí
plát rozprostřeme umíchaná vejce a doprostřed podélně poskládáme párky
a nakládané okurky podélně pokrájené na půlky.
Roládu zarolujeme a dobře převážeme režnou nití.
Kuřecí roládu ještě osolíme a okořeníme ze všech stran, vložíme do
pekáče, poklademe plátky másla, podlijeme a upečeme v předem vyhřáté
troubě dozlatova. Spolu s roládou můžeme udělat i křídla. Pečeme na
200 stupňů asi 1 hodinu.
Nakonec sundáme nitě a můžeme podávat. Jako příloha se nejlépe hodí
brambory na všechny způsoby nebo rýže.
Kuřecí roládu můžeme ještě na závěr vylepšit, zabalit jí do
vyváleného listového těsta, potřít vajíčkem a dát ještě asi na
15 minut zapéct do trouby.
Tagy: pokrmy z kuřecího masa, roláda z kuřecího masa, kuřecí roláda s nádivkou, příprava kuřecího masa, recepty z kuřecího masa