Sterilované feferónky
Suroviny na přípravu sterilovaných feferónek:
čerstvé feferónky
Koření a přísady (pro půllitrovou sklenici):
1/2 lžičky žlutých hořčičných semínek, 2 řezy cibule
Nálev: na 1 l vody 0,3 l 8% octa, 50 g cukru krupice, 30 g soli
Příprava sterilovaných feferónek:
Feferónky namočíme na chvíli do studené vody, potom je dobře omyjeme,
dáme do vařící osolené vody (10 g soli na 1 l vody) a povaříme asi
5 minut. Pak je vyndáme, nacháme odkapat, vsypeme do zavařovacích
skleniček, proložíme cibulí, hořčičným semínkem a zalijeme horkým
nálevem. Sklenice uzavřeme, dáme do zavařovacího hrnce s horkou vodou a
sterilujeme.
Nejdříve zahříváme 20 minut na 85 stupňů, potom sterilujeme při této
teplotě 25 minut (sklenice 0,7 – 0,9 l), 20 minut (sklenice 0,5 l).
Tagy: použití feferónek, konzervování feferónek, nakládané feferónky