Sterilované patisony
Suroviny na přípravu sterilovaných patisonů:
čerstvé mladé patisony
Koření a přísady (pro litrovou sklenici): 1/2 lžičky hořčičných
semínek, 3 kuličky pepře, 3 kuličky nového koření, 1/2 bobkového listu, 2 řezy cibule,
podle chuti 1 – 2 feferónky
Nálev: na 1 litr vody 0,25 – 0,3 l octa, 20 g soli, 60 –
80 g cukru
Příprava sterilovaných patisonů:
Patisony omyjeme, oloupeme, nakrájíme na hranolky, dáme do zavařovacích
sklenic a proložíme řezy cibule a kořením. Sklenice zalijeme horkým
nálevem, uzavřeme, vložíme do zavařovacího hrnce s horkou vodou a
sterilujeme.
Nejdříve zahříváme 20 minut na 90 stupňů, potom při této teplotě
sterilujeme 25 minut (sklenice 0,7 – 0,9 l), 20 minut (sklenice
0,5 l).
Tagy: nakládání patisonu, nálev na patisony, patison recepty, použití patisonu, konzervování patisonu