recept-na.cz

Custom Search

recepty >> Zavařování ředkviček >> Ředkvičky sterilované ve sladkokyselém nálevu

Ředkvičky sterilované ve sladkokyselém nálevu

Suroviny na přípravu ředkviček sterilovaných ve sladkokyselém nálevu:
menší ředkvičky
Koření (pro litrovou sklenici):
1/3 lžičky žlutých hořčičných semínek
2 kuličky nového koření
2 kuličky pepře
Nálev: na 1 l vody 0,25 – 0,3 l 8% octa, 20 soli, 80 g cukru

Příprava sterilovaných ředkviček ve sladkokyselém nálevu:
Z ředkviček odřízneme nať a kořínky, dobře je omyjeme, můžeme oloupat, vsypeme do vroucí osolené vody (na 1 l vody 10 g soli) a uvaříme téměř doměkka. Potom je ocedíme a nasypeme do sklenic. Z vody v níž jsme ředkvičky uvařili připravíme nálev, který doplníme vodou na požadované množství a dávku soli snížíme o množství použité k předvaření ředkviček. Do sklenic na ředkvičky přidáme koření, nalijeme nálev, uzavřeme, dáme do zavařovacího hrnce a sterilujeme.
Nejdříve zahříváme 20 minut na teplotu 90 stupňů, potom při této teplotě sterilujeme ještě 25 minut (sklenice 0,7 – 0,9l), 20 minut (sklenice 0,5l).
Přibližná spotřeba na sklenici 0,7 l je 400 g očištěných ředkviček a 0,3 l nálevu.

Tagy: zavařování zeleniny, nakládání ředkviček, konzervování ředkviček, použití ředkviček, nakládání zeleniny, konzervování zeleniny, sterilovaná zelenina