recept-na.cz

Custom Search

recepty >> Zavařování rybízu >> Rybízová marmeláda

Rybízová marmeláda

Suroviny na rybízovou marmeládu:
černý nebo červený rybíz (nebo směs červeného, černého a bílého rybízu)
Na 1 kg rybízového protlaku potřebujeme 700 g cukru.
Příprava rybízové marmelády:
Opraný rybíz zbavíme stopek a třapin, podlijeme malým množstvím vody a pod pokličkou rozvaříme. Pak jej prolisujeme na sítu. Protlak odvážíme a odpařujeme, až se objem zmenší asi o třetinu. Ve dvou dávkách přidáme cukr tak, aby se var nepřerušil. Zhoustlou marmeládu plníme až po okraje do skleniček, okraje rychle otřeme, hned upevníme víčka, sklenice obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.

Tagy: zavařování ovoce, domácí rybízová marmeláda, domácí marmelády, konzervování ovoce, marmeláda z rybízu, konzervování rybízu, použití rybízu