Králík na česneku
Suroviny na přípravu králíka na česneku:
800 g králičího hřbetu a kýty
3 lžíce oleje
1 cibule
česnek
20 g hladké mouky
mletý pepř
sůl
Příprava králíka na česneku:
Králíka omyjeme, osušíme, protkneme malými klínky česneku, osolíme,
opepříme a necháme chvíli odležet. Cibuli a česnek pokrájíme nadrobno,
osmažíme na oleji dozatova, přidáme králičí maso a po všech stranách
osmahneme. Podlijeme vodou a v troubě upečeme doměkka. Při tom králíka
obracíme, podléváme vodou a přeléváme vypečenou šťávou. Připečenou
šťávu po obvodu pekáče seškrabujeme, aby obarvila šťávu. Měkké maso
vyndáme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, opražíme, zalijeme
vodou, dobře rozmícháme a povaříme. Králíka rozporcujeme a podáváme
nejlépe s bramborovými knedlíky a zeleninovým salátem.
Tagy: recepty z králíka, králičí pečeně, králičí maso recepty, příprava králíka, použití králičího masa