recept-na.cz

Custom Search

recepty >> Králík >> Králík na česneku

Králík na česneku

Suroviny na přípravu králíka na česneku:
800 g králičího hřbetu a kýty
3 lžíce oleje
1 cibule
česnek
20 g hladké mouky
mletý pepř
sůl

Příprava králíka na česneku:
Králíka omyjeme, osušíme, protkneme malými klínky česneku, osolíme, opepříme a necháme chvíli odležet. Cibuli a česnek pokrájíme nadrobno, osmažíme na oleji dozatova, přidáme králičí maso a po všech stranách osmahneme. Podlijeme vodou a v troubě upečeme doměkka. Při tom králíka obracíme, podléváme vodou a přeléváme vypečenou šťávou. Připečenou šťávu po obvodu pekáče seškrabujeme, aby obarvila šťávu. Měkké maso vyndáme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, opražíme, zalijeme vodou, dobře rozmícháme a povaříme. Králíka rozporcujeme a podáváme nejlépe s bramborovými knedlíky a zeleninovým salátem.

Tagy: recepty z králíka, králičí pečeně, králičí maso recepty, příprava králíka, použití králičího masa