recept-na.cz

Custom Search

recepty >> Králík >> Králík na smetaně

Králík na smetaně

Suroviny na přípravu králíka na smetaně:
4 porce králíka
20 g slaniny
3 lžíce oleje
kousek mrkve, celeru, petržele a cibule
celý pepř
bobkový list
nové koření
špetka tymiánu
200 ml smetany
50 g hladké mouky
1 lžíce hořčice
citrónová šťáva
ocet
sůl
cukr

Příprava králíka na smetaně:
Porce králíka spaříme vroucí vodou a necháme odkapat. Pokrájenou slaninu rozškvaříme na oleji, přidáme pokrájenou kořenovou zeleninu a cibuli a osmažíme dozlatova. Přidáme porce králíka, opečeme je, doplníme kořením, pokapeme octem, podlijeme vodou a přiklopené dusíme doměkka. Při tom maso obracíme, podléváme vodou a přeléváme vypečenou šťávou. Měkké maso vyndáme, šťávu vydusíme na tuk, zasypeme moukou, osmahneme, dolijeme vodou, dobře rozmícháme a povaříme asi 20 minut. Přilijeme smetanu, rozmícháme, vyjmeme koření a propasírujeme přes síto nebo rozmixujeme. Do omáčky dáme porce králíka a krátce povaříme. Dochutíme hořčicí, solí, citrónovou šťávou a cukrem. Podáváme s houskovým knedlíkem a s brusinkovým, jeřabinovým nebo rybízovým kompotem.

Tagy: recepty z králíka, králičí maso recepty, příprava králíka, použití králičího masa, svíčková z králíka