recept-na.cz

Custom Search

recepty >> Skopové maso >> Eintopf z jehněčího masa

Eintopf z jehněčího masa

Suroviny na přípravu jehněčího eintopfu:
400 g jehněčí plece
1/2 kg nových brambor
2 cibule
1 mrkev
1 petržel
1/2 kg čerstvých fazolek
10 kuliček černého pepře
bobkové listy
sůl

Příprava eintopfu z jehněčího masa:
Jehněčí plec vaříme spolu s rozčtvrcenou cibulí, nahrubo pokrájenou mrkví a petrželí, pepřem a bobkovým listem asi 1 hodinu. Potom jehněčí maso vyndáme, očistíme od šlach, vykostíme a nakrájíme na menší kostičky. Brambory oloupeme a překrájíme podle velikosti, na půlky nebo na čtvrtky. Fazole omyjeme, očistíme a překrojíme napůl. Vývar přecedíme, osolíme a přivedeme k varu. Přidáme fazole, brambory a vaříme asi 20 minut. Nakonec přidáme maso a vaříme ještě asi 5 minut. Eintopf z jehněčího masa můžeme podávat bez přílohy nebo s pečivem.

Tagy: použití fazolek, jehněčí eintopf, ajntopf, jehněčí maso recepty, použití jehněčího masa