Eintopf z jehněčího masa
Suroviny na přípravu jehněčího eintopfu:
400 g jehněčí plece
1/2 kg nových brambor
2 cibule
1 mrkev
1 petržel
1/2 kg čerstvých fazolek
10 kuliček černého pepře
2 bobkové listy
sůl
Příprava eintopfu z jehněčího masa:
Jehněčí plec vaříme spolu s rozčtvrcenou cibulí, nahrubo pokrájenou
mrkví a petrželí, pepřem a bobkovým listem asi 1 hodinu. Potom jehněčí
maso vyndáme, očistíme od šlach, vykostíme a nakrájíme na menší
kostičky. Brambory oloupeme a překrájíme podle velikosti, na půlky nebo na
čtvrtky. Fazole omyjeme, očistíme a překrojíme napůl. Vývar přecedíme,
osolíme a přivedeme k varu. Přidáme fazole, brambory a vaříme asi
20 minut. Nakonec přidáme maso a vaříme ještě asi 5 minut. Eintopf
z jehněčího masa můžeme podávat bez přílohy nebo s pečivem.
Tagy: použití fazolek, jehněčí eintopf, ajntopf, jehněčí maso recepty, použití jehněčího masa