Bramborový guláš s uzeninou
Suroviny na bramborový guláš s uzeninou:
700 g brambor
1 cibule
250 g uzeniny (točený salám, špekáčky a podobně)
2 lžíce hladké mouky
česnek
masox
olej
mletý pepř
mletá sladká paprika
majoránka
kmín
sůl
Příprava bramborového guláše s uzeninou:
Na oleji osmažíme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme na kostičky
pokrájenou uzeninu, vmícháme mletou papriku, kmín, po zpěnění podlijeme
trochou vody a přivedeme k varu. Přidáme na kostičky pokrájené brambory,
osolíme, opepříme a dusíme do poloměkka. Z oleje a mouky připravíme
světlou jíšku, přidáme do guláše, podle potřeby přidáme vodu a za
občasného míchání dusíme do měkka. Ke konci přípravy ochutíme masoxem,
prolisovaným česnekem a majoránkou. Podáváme s pečivem.
Tagy: buřtguláš, vuřt guláš, recepty z uzenin, pokrmy z uzenin, použití uzenin