recept-na.cz

Custom Search

recepty >> Zavařování angreštu >> Angreštová marmeláda

Angreštová marmeláda

Suroviny na přípravu angreštové marmelády:
nepřezrálý, tvrdý angrešt
na 1 kg angreštového protlaku 700 g cukru

Příprava angreštové marmelády:
Z angreštu odstraníme okvětí a stopky, dobře ho opereme, podlijeme malým množstvím vody, podusíme doměkka a prolisujeme přes sítko. Protlak odvážíme a asi 1/3 jeho objemu odpaříme v širokém kastrolu v nízké vrstvě. Když je protlak hustý, přisypeme asi 1/5 dávky cukru a vaříme. Po 5 minutách přidáme zbytek cukru, abychom nepřerušily var a vaříme tak dlouho, až marmeláda zrosoluje. Vařící marmeládu plníme až po okraj do skleniček, jejich okraje otřeme, upevníme víčka, skleničky obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.

Tagy: zavařování ovoce, domácí marmelády, marmeláda z angreštu, konzervování angreštu, konzervování ovoce, použití angreštu