recept-na.cz

Custom Search

recepty >> Zavařování angreštu >> Angreštový kompot

Angreštový kompot

Suroviny na přípravu angreštového kompotu:
téměř zralý, pevný angrešt střední velikosti
Nálev: na 1 l vody 700 g cukru

Příprava angreštového kompotu:
Angrešt přebereme, odstraníme stopky a zbytky okvětí a dobře opereme. Méně zralé, tuhé plody předvaříme asi 2 – 3 minuty ve vodě teplé asi 75 stupňů. Potom scedíme a ihned ponoříme do studené vody. Znovu scedíme a necháme odkapat. Zralý angrešt propíchneme. Připravené ovoce nasypeme do zavařovacích sklenic, zalijeme horkým nálevem, uzavřeme, dáme do zavařovacího hrnce s horkou vodou a sterilujeme.
Nejdříve zahříváme 20 minut na 85 stupňů, potom při této teplotě sterilujeme 25 minut (sklenice 0,7 – 0,9 l), 20 minut (sklenice 0,5 l).
Úplně zralý angrešt sterilujeme o 5 minut déle.

Tagy: zavařování ovoce, kompot z angreštu, konzervování angreštu, konzervování ovoce, použití angreštu