recept-na.cz

Custom Search

recepty >> Zavařování broskví >> Broskvová marmeláda

Broskvová marmeláda

Suroviny na broskvovou marmeládu:
méně kvalitní broskve
na 1 kg broskvového protlaku 650 g cukru
40 g pektogelu (1 balíček)
2 g kyseliny citrónové

Příprava broskvové marmelády:
Broskve dobře omyjeme, rozkrojíme na půlky, vyjmeme pecky, podlijeme malým množstvím vody a rozvaříme. Měkké broskve prolisujeme přes sítko a v dávkách nejvýše 1,5 kg broskvové hmoty vaříme. Asi po 15 minutách, až se objem zmenší asi o třetinu, přidáme čtvrtinu stanovené dávky cukru a vaříme 5 minut. Práškový pektogel smícháme s pětinásobným množstvím moučkového cukru a vmícháme do marmelády. Po rozpuštění přisypeme zbytek cukru po troškách, aby se nepřerušil var a vaříme dále. Jakmile marmeláda zhoustne, plníme jí až po okraje do skleniček. Okraje rychle otřeme, upevníme víčka, skleničky obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.

Tagy: zavařování ovoce, domácí marmelády, konzervování ovoce, marmeláda z broskví, konzervování broskví, použití broskví