Nakládaný česnek
Suroviny na přípravu nakládaného česneku:
čerstvý česnek
Nálev: na 1 l vody 0,25 l 8% octa, 25 g soli a 50 g pískového cukru
Koření a přísady (pro slenici o obsahu 370 ml):
2 kuličky pepře, 1 kulička nového koření, 1/4 lžičky žlutých
hořčičných semínek, kousek bobkového listu, kousek kapie
Příprava nakládaného česneku:
Stroužky česneku oloupeme, opláchneme, naplníme do skleniček a přidáme
opláchnuté koření a kapii. Svaříme všechny suroviny na nálev a zalijeme
s ním česnek. Skleničky s naloženým česnekem uzavřeme víčky a
sterilujeme. Nejdříve zahříváme na 90 stupňů – 20 minut, potom
sterilujeme při 90 stupních také dvacet minut.
Tagy: uchování česneku, konzervování česneku, nakládání česneku, nakládání zeleniny, sterilovaná zelenina, zavařování zeleniny