recept-na.cz

Custom Search

recepty >> Zavařování česneku >> Nakládaný česnek

Nakládaný česnek

Suroviny na přípravu nakládaného česneku:
čerstvý česnek
Nálev: na 1 l vody 0,25 l 8% octa, 25 g soli a 50 g pískového cukru
Koření a přísady (pro slenici o obsahu 370 ml):
2 kuličky pepře, 1 kulička nového koření, 1/4 lžičky žlutých hořčičných semínek, kousek bobkového listu, kousek kapie

Příprava nakládaného česneku:
Stroužky česneku oloupeme, opláchneme, naplníme do skleniček a přidáme opláchnuté koření a kapii. Svaříme všechny suroviny na nálev a zalijeme s ním česnek. Skleničky s naloženým česnekem uzavřeme víčky a sterilujeme. Nejdříve zahříváme na 90 stupňů – 20 minut, potom sterilujeme při 90 stupních také dvacet minut.

Tagy: uchování česneku, konzervování česneku, nakládání česneku, nakládání zeleniny, sterilovaná zelenina, zavařování zeleniny