Hrášek v sladkokyselém nálevu
Suroviny na přípravu hrášku ve sladkokyselém nálevu:
čerstvý, mladý, sladký hrášek
Nálev: na 1 l vody 0,25 l 8% octa, 20 g soli, 70 g cukru
Příprava hrášku ve sladkokyselém nálevu:
Hrášek vyloupeme, dáme do vroucí vody, povaříme 8 – 10 minut, scedíme
a ve studené vodě vychladíme. Znovu ocedíme, necháme odkapat, dáme do
zavařovacích sklenic a zalijeme horkým nálevem. Sklenice uzavřeme vložíme
do zavařovacího hrnce s horkou vodou a sterilujeme.
Nejdříve zahříváme 20 minut na 90 stupňů, potom při této teplotě
sterilujeme 25 minut (sklenice 0,7 – 0,9 l), 20 minut (sklenice
0,5 l).
Tagy: zavařování zeleniny, naložený hrášek, konzervování hrášku, použití hrášku, nakládání zeleniny, konzervování zeleniny, uchování hrášku, sterilovaná zelenina, sterilovaný hrášek