Kompot z hroznového vína
Suroviny na kompot z hroznového vína:
čerstvé sladké vinné hrozny, nepoškozené, pevné, pokud možno s malým
počtem semen
Nálev: na 1 l vody 350 g cukru
Příprava kompotu z hroznového vína:
Bobule opatrně otrháme, zbavíme třapin a důkladně opereme. Po odkapání
je nasypeme do zavařovacích sklenic a setřeseme, aby se do nich vešlo co
nejvíce bobulí. Zalijeme horkým nálevem, uzavřeme, dáme do zavařovacího
hrnce s horkou vodou a sterilujeme.
Nejdříve zahříváme 20 minut na 85 stupňů, potom při této teplotě
sterilujeme ještě 25 minut (sklenice 0,7 – 0,9 l), 20 minut (sklenice
0,5 l).
Tagy: zavařování ovoce, hroznový kompot, kompot z vinných hroznů, konzervování ovoce, konzervování hroznového vína, použití hroznového vína