Kedlubny ve sladkokyselém nálevu
Suroviny na přípravu kedluben ve sladkokyselém nálevu:
čerstvé mladé kedlubny
Koření a přísady (pro litrovou sklenici):
1/2 lžičky žlutých hořčičných semínek
2 zrnka pepře
2 kuličky nového koření
1/2 bobkového listu
2 řezy cibule
podle chuti chilli nebo feferónky
Nálev: na 1 l vody 0,3 l octa, 20 g soli, 100 g cukru
Příprava sterilovaných kedluben ve sladkokyselém nálevu:
Kedlubny omyjeme, oloupeme, nakrájíme na hranolky, dáme do vroucí osolené
vody (10 g soli na 1 l vody) a povaříme doměkka. Potom kedlubny
propláchneme studenou vodou, necháme odkapat, naplníme do zavařovacích
sklenic, proložíme kořením, řezy cibule a zalijeme horkým nálevem.
Sklenice uzavřeme, dáme do zavařovacího hrnce s horkou vodou a
sterilujeme.
Nejdříve zahříváme 20 minut na 90 stupňů, potom při této teplotě
sterilujeme 25 minut (sklenice 0,7 – 0,9 l), 20 minut (sklenice
0,5 l).
Tagy: zavařování zeleniny, sterilované kedlubny, použití kedluben, konzervování kedluben, nakládání zeleniny, konzervování zeleniny, sterilovaná zelenina, zavařované kedlubny recept