recept-na.cz

Custom Search

recepty >> Zavařování malin >> Malinový kompot

Malinový kompot

Suroviny na přípravu malinového kompotu:
pevné, pěkně vybarvené zahradní maliny
Nálev:
na 1 l vody 600 g cukru a 1 g kyseliny citrónové

Příprava malinového kompotu: Maliny přebereme a po částech opatrně propláchneme na sítu. Pokud jsou červivé, namočíme je na 10 minut do vlažné vody se solí (20 g soli na 1 l vody) Potom je propláchneme a necháme odkapat. Maliny naplníme do zavařovacích sklenic půllitrových nebo menších, opatrně setřeseme, zalijeme horkým nálevem a uzavřeme víčky. Kompoty dáme do zavařovacího hrnce s horkou vodou a sterilujeme. Nejdříve zahřejeme na teplotu 85 stupňů – 20 minut, potom při této teplotě sterilujeme dalších 20 minut.

Tagy: zavařování ovoce, konzervování ovoce, použití malin, konzervování malin, kompot z malin