recept-na.cz

Custom Search

recepty >> Zavařování pomerančů >> Kandovaná pomerančová kůra

Kandovaná pomerančová kůra

Suroviny na kandovanou pomerančovou kůru:
500 g pomerančové kůry
cukr pískový a moučkový
kyselina citrónová

Příprava kandované (proslazené) pomerančové kůry:
Odváženou kůru z dobře omytých pomerančů i s bílou dužinou nakrájíme na čtverečky nebo trojůhelníčky a namočíme do studené vody, kterou dvakrát denně vyměňujeme. Po třech dnech kůru uvaříme doměkka ve vodě, ocedíme a necháme dobře okapat. Potom pomerančovou kůru zalijeme horkým nálevem z 1/4 l vody a 350 g pískového cukru a necháme 2 dny proslazovat.
3.den nálev slijeme, přidáme 350 g pískového cukru, povaříme, kůru zalijeme a necháme proslazovat
4.den opakujeme vše jako 3.den
5.den nálev slijeme, přidáme 350 g pískového cukru a půl lžičky kyseliny citrónové, povaříme a kůru zalijeme. Ponecháme týden proslazovat.
12.den vše zahřejeme, nálev ocedíme a kůru na cedníku ponoříme na chvíli do vařící vody. Po odkapání pomerančovou kůru obalíme v moučkovém cukru, rozložíme na alobal a ponecháme na vzduchu zaschnout (asi 2 dny).
14.den kandovanou pomerančovou kůru dáme do sklenic, uzavřeme víčky a uložíme v temnu a chladu.

Tagy: konzervování pomerančů, použití pomerančové kůry, pomerančová kůra recept, proslazená pomerančová kůra