Rebarborová marmeláda
Suroviny na přípravu rebarborové marmelády:
1 kg rebarbory
700 g cukru
1/2 citrónu
1/2 sáčku pektogelu
Příprava rebarborové marmelády:
Rebarboru očistíme, oloupeme, dobře omyjeme, nakrájíme na kousky a
spaříme vroucí vodou a necháme odkapat. Potom rebarboru podlijeme malým
množstvím vody, přidáme citrónovou kůru a vaříme, až se rozvaří. Pak
přidáme pektogel smíchaný se třemi lžícemi moučkového cukru, chvíli
povaříme, přidáme zbytek cukru a vaříme do zhoustnutí. Nakonec přidáme
citrónovou šťávu a necháme ještě přejít varem. Ještě horkou
rebarborovou marmeládu naplníme do čistých skleniček,okraje dobře otřeme,
uzavřeme a obrátíme dnem vzhůru, než marmeláda vychladne.
Tagy: reveňová marmeláda, marmeláda z reveně, reveň konzervování, zavařování reveně, konzervování rebarbory, rebarborová zavařenina, marmeláda z rebarbory