recept-na.cz

Custom Search

recepty >> Zavařování rebarbory >> Rebarborová marmeláda

Rebarborová marmeláda

Suroviny na přípravu rebarborové marmelády:
1 kg rebarbory
700 g cukru
1/2 citrónu
1/2 sáčku pektogelu

Příprava rebarborové marmelády:
Rebarboru očistíme, oloupeme, dobře omyjeme, nakrájíme na kousky a spaříme vroucí vodou a necháme odkapat. Potom rebarboru podlijeme malým množstvím vody, přidáme citrónovou kůru a vaříme, až se rozvaří. Pak přidáme pektogel smíchaný se třemi lžícemi moučkového cukru, chvíli povaříme, přidáme zbytek cukru a vaříme do zhoustnutí. Nakonec přidáme citrónovou šťávu a necháme ještě přejít varem. Ještě horkou rebarborovou marmeládu naplníme do čistých skleniček,okraje dobře otřeme, uzavřeme a obrátíme dnem vzhůru, než marmeláda vychladne.

Tagy: reveňová marmeláda, marmeláda z reveně, reveň konzervování, zavařování reveně, konzervování rebarbory, rebarborová zavařenina, marmeláda z rebarbory