Rebarborový kompot
Suroviny na přípravu rebarborového kompotu:
1 kg rebarbory
1/5 kg cukru
celá skořice
citrónová kůra
5 hřebíčků
Příprava rebarborového kompotu:
Rebarborové řapíky zbavíme tvrdých konců, oloupeme, dobře omyjeme,
nakrájíme na stejné kousky a posypeme cukrem. Po chvíli rebarboru ohřejeme,
až pustí šťávu, přidáme kousek skořice, hřebíčky, popřípadě
citrónovou kůru. Naplníme do zavařovacích sklenic, uzavřeme, dáme do
zavařovacího hrnce s horkou vodou a sterilujeme. Zahříváme 20 minut na
85 stupňů, potom při této teplotě sterilujeme ještě 30 minut (sklenice
0,7 – 0,9 l, 25 minut (sklenice 0,5 l).
Tagy: kompot z rebarbory, zavařování reveně, nakládaná rebarbora, sterilování rebarbory, konzervování rebarbory, rebarbora zpracování, rebarborová zavařenina, kompot z reveně, reveňový kompot, reveň konzervování