recept-na.cz

Custom Search

recepty >> Zavařování růžičkové kapusty >> Růžičková kapusta ve sladkokyselém nálevu

Růžičková kapusta ve sladkokyselém nálevu

Suroviny na přípravu růžičkové kapusty ve sladkokyselém nálevu:
čerstvá růžičková kapusta
Koření a přísady (pro litrovou sklenici):
2 kuličky pepře
1 kulička nového koření
1 menší cibule
1/2 lžičky žlutých hořčičných semínek
Nálev (při plnění 70 % růžičkové kapusty a 30 % nálevu):
na 1 l vody 0,3 l 8% octa, 70 g cukru a 25 g soli
Nálev (při plnění 60 % růžičkové kapusty a 40 % nálevu):
na 1 l vody 0,25 l 8% octa, 60 g cukru a 20 g soli

Příprava růžičkové kapusty ve sladkokyselém nálevu:
Růžičkovou kapustu očistíme, opláchneme, uvaříme v osolené vodě (10 g soli na 1 l vody) téměř doměkka, slijeme, necháme odkapat a dáme do zavařovacích sklenic. Prokládáme jí kořením, tenkými plátky cibule a zalijeme horkým nálevem. Sklenice uzavřeme víčky, dáme do zavařovacího hrnce s horkou vodou a sterilujeme.
Nejdříve zahříváme 20 minut na 85 stupňů, potom při této teplotě sterilujeme ještě 25 minut (sklenice 0,7 – 0,9 l), 20 minut (sklenice 0,5 l).

Tagy: uchování růžičkové kapusty, nálev na zavařování růžičkové kapusty, použití růžičkové kapusty, nakládání růžičkové kapusty, konzervování růžičkové kapusty