Ďábelské toasty
Suroviny na přípravu ďábelských toastů:
200 g pečeného vepřového masa
2 zelené papriky
1 rajče
2 feferonky
1 lžíce rajského protlaku
80 g cibule
2 stroužky česneku
150 g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer)
mletá paprika (může být i pálivá)
40 g másla nebo rostlinného tuku
Na ozdobení:
80 g tvrdého sýra
kapie
petrželka nebo pažitka
Příprava ďábelských toastů:
Pečené vepřové maso i se šťávou a očištěnou, uvařenou kořenovou
zeleninu dvakrát umeleme, feferonky posekáme a rajče pokrájíme.
Rozehřejeme máslo nebo rostlinný tuk, přidáme pokrájenou cibuli a
zpěníme, aby zůstala světlá, přisypeme mletou papriku a zamícháme.
Vložíme umleté maso se zeleninou, nadrobno pokrájené zelené papriky,
rajče, feferonky, prolisovaný česnek, rajský protlak a chvíli podusíme.
Pomazánku mažeme na toasty nebo topinky a posypeme strouhaným sýrem.
Ďábelské toasty můžeme ozdobit kapií, sekanou petrželkou a pažitkou.
Tagy: recepty pomazánky, pomazánky na topinky, pomazánky na toasty, ďábelská pomazánka