Borůvky ve vlastní šťávě
Suroviny na borůvky ve vlastní šťávě:
čerstvé nepřezrálé borůvky
trochu cukru
Příprava borůvek ve vlastní šťávě:
Borůvky po přebrání, opereme, scedíme a dokonale necháme okapat. Opatrně
je naplníme do sklenic, posypeme je trochu cukrem a hodně setřeseme. Sklenice
uzavřeme víčky, vložíme do sterilačního hrnce s horkou vodou a
sterilujeme.
Doba sterilace ve sklenicích:
zahřátí na 90 stupňů……………………………….20 minut
sterilace při 90 stupních: sklenice 0,7 – 0,9 l……..50 minut,
0,5 l………….40 minut
Po ukončení sterilace sklenice hned z hrnce vyndáme.
Tagy: zavařování ovoce, konzervování ovoce, konzervování borůvek, použití borůvek