recept-na.cz

Custom Search

recepty >> Zavařování borůvek >> Borůvky ve vlastní šťávě

Borůvky ve vlastní šťávě

Suroviny na borůvky ve vlastní šťávě:
čerstvé nepřezrálé borůvky
trochu cukru

Příprava borůvek ve vlastní šťávě:
Borůvky po přebrání, opereme, scedíme a dokonale necháme okapat. Opatrně je naplníme do sklenic, posypeme je trochu cukrem a hodně setřeseme. Sklenice uzavřeme víčky, vložíme do sterilačního hrnce s horkou vodou a sterilujeme.
Doba sterilace ve sklenicích:
zahřátí na 90 stupňů…………………………­…….20 minut
sterilace při 90 stupních: sklenice 0,7 – 0,9 l……..50 minut, 0,5 l………….40 minut
Po ukončení sterilace sklenice hned z hrnce vyndáme.

Tagy: zavařování ovoce, konzervování ovoce, konzervování borůvek, použití borůvek