recept-na.cz

Custom Search

recepty >> Zavařování jeřabin >> Jeřabinová marmeláda s jablky

Jeřabinová marmeláda s jablky

Suroviny na přípravu jeřabinové marmelády s jablky:
60 % dobře vyzrálých jeřabin (nejlépe přešlých prvním mrazíkem)
40 % méně zralých jablek
na 1 kg ovocného protlaku 600 – 700 g cukru

Příprava jeřabinové marmelády s jablky:
Jeřabiny otrháme od třapin a stopek, vypereme, podlijeme trochou vody a dusíme do poloměkka. Potom k nim přidáme omytá, na kousky nakrájená jablka, zbavená jádřinců a dusíme doměkka. Měkké ovoce prolisujeme přes síto a opět dusíme, až protlak začne houstnout. Po částech přidáme cukr a ještě povaříme než marmeláda dostatečně zhoustne. Vařící marmeládu plníme až po okraj do skleniček, okraje otřeme, připevníme víčka, skleničky otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.

Tagy: zavařování ovoce, marmeláda z jeřabin, konzervování ovoce, konzervování jeřabin, použití jeřabin