recept-na.cz

Custom Search

recepty >> Zavařování jeřabin >> Jeřabinový kompot bez zavařování

Jeřabinový kompot bez zavařování

Suroviny na přípravu jeřabinového kompotu:
dobře vyzrálé až přezrálé jeřabiny, nejlépe již přešlé prvním mrazíkem
na 1 kg jeřabin 450 g cukru

Příprava jeřabinového kompotu:
Jeřabiny otrháme od třapin a stopiček, vypereme a necháme odkapat. Promícháme je s cukrem, dáme do kastrolu a dusíme pod poklicí v troubě, až pustí šťávu a změknou. Když jsou jeřabiny sklovité, vyndáme je děrovanou sběračkou a vsypeme do skleniček. Šťávu ještě převaříme, sebereme pěnu, nalijeme na jeřabiny a skleničky uzavřeme víčky. Potom je obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.

Tagy: zavařování ovoce, kompot z jeřabin, konzervování ovoce, konzervování jeřabin, použití jeřabin