recept-na.cz

Custom Search

recepty >> Zavařování jeřabin >> Jeřabinový kompot

Jeřabinový kompot

Suroviny na přípravu jeřabinového kompotu:
právě zralé jeřabiny
Nálev: na 1 l vody 750 g cukru

Příprava jeřabinového kompotu:
Jeřabiny otrháme od třapin a stopeček, opereme a necháme odkapat. Vsypeme do zavařovacích sklenic, dobře setřeseme, zalijeme horkým nálevem, okraje skleniček otřeme, připevníme víčka, dáme do zavařovacího hrnce s horkou vodou a sterilujeme.
Nejdříve zahříváme 20 minut na teplotu 90 stupňů, potom při této teplotě sterilujeme 25 minut (sklenice 0,7 – 0,9 l), 20 minut (sklenice 0,5 l).

Tagy: zavařování ovoce, kompot z jeřabin, konzervování ovoce, konzervování jeřabin, použití jeřabin