Sterilované papriky se zelím
Suroviny na přípravu sterilovaných paprik se zelím:
6 středních paprik
1 kg červeného zelí
20 g soli
30 g cukru
Nálev:
400 ml vody
200 ml 8% octa
1 lžička
1 lžička cukru
3 kuličky pepře
1 bobkový list
Příprava sterilovaných paprik se zelím:
Zelí očistíme, pokrájíme nadrobno, osolíme, osladíme, dobře promícháme
a necháme 2 hodiny stát. Papriky omyjeme, vykrájíme jádřince, stopky,
vnitřní palčivá žebra a dobře je vypláchneme, abychom vyplavily semena.
Papriky naplníme připraveným zelím, urovnáme do dvoulitrové sklenice a
zalijeme horkým nálevem (výše uvedené suroviny smícháme a přivedeme
téměř k varu). Sklenici uzavřeme, dáme do zavařovacího hrnce s horkou
vodou a sterilujeme.
Nejdříve zahříváme 25 minut na 90 stupňů, potom při této teplotě
sterilujeme ještě 35 minut.
Stejně můžeme sterilovat červené papriky (kapie) naplněné
bílým zelím.
Tagy: uchování paprik, papriky plněné zelím, sterilované papriky plněné červeným zelím, nakládané papriky, konzervování paprik