recept-na.cz

Custom Search

recepty >> Zavařování paprik >> Zeleninové lečo sterilované

Zeleninové lečo sterilované

Suroviny na přípravu sterilovaného zeleninového leča:
stejná hmotnost očištěných paprik (červených, žlutých, světle zelených, ne ale tmavě zelených, které můžou způsobit poněkud nahořklou chuť) a rajčat
sůl

Příprava sterilovaného zeleninového leča:
Očištěné papriky pokrájíme na nudličky, rajčata na plátky (rajčata můžeme předem ponořit do vařící vody, potom přendat do studené a oloupat). Připravenou zeleninu mírně osolíme a v nízké vrstvě dusíme v kastrolu do polohusta. Téměř vařící lečo plníme do skleniček, okraje otřeme, zavíčkujeme a dáme do zavařovacího hrnce s horkou vodou.
Sterilujeme 50 minut při teplotě 95 stupňů. Druhý nebo třetí den sterilaci opakujeme při stejné teplotě po dobu 30 minut.

Tagy: použití rajčat, uchování zeleniny, lečo na zimu, použití paprik, konzervování paprik, konzervování zeleniny, zavařování zeleniny na lečo, konzervování rajčat, zavařování leča