Zeleninové lečo sterilované
Suroviny na přípravu sterilovaného zeleninového leča:
stejná hmotnost očištěných paprik (červených, žlutých, světle
zelených, ne ale tmavě zelených, které můžou způsobit poněkud nahořklou
chuť) a rajčat
sůl
Příprava sterilovaného zeleninového leča:
Očištěné papriky pokrájíme na nudličky, rajčata na plátky (rajčata
můžeme předem ponořit do vařící vody, potom přendat do studené a
oloupat). Připravenou zeleninu mírně osolíme a v nízké vrstvě dusíme
v kastrolu do polohusta. Téměř vařící lečo plníme do skleniček, okraje
otřeme, zavíčkujeme a dáme do zavařovacího hrnce s horkou vodou.
Sterilujeme 50 minut při teplotě 95 stupňů. Druhý nebo třetí den
sterilaci opakujeme při stejné teplotě po dobu 30 minut.
Tagy: použití rajčat, uchování zeleniny, lečo na zimu, použití paprik, konzervování paprik, konzervování zeleniny, zavařování zeleniny na lečo, konzervování rajčat, zavařování leča