Houbové rizoto
Suroviny na přípravu houbového rizota:
600 g hub
80 g cibule
300 g rýže
40 g másla
mletý pepř
kmín
sůl
podle chuti tymián
Příprava houbového rizota:
Houby očitíme, opláchneme, necháme odkapat a rozkrájíme na plátky. Cibuli
nadrobno pokrájíme, dáme na rozehřáté máslo a osmahneme dorůžova. Potom
přidáme houby, osolíme, opepříme, okmínujeme, přidáme špetku tymiánu a
podusíme ve vlastní šťávě. Když se šťáva vydusí, přidáme spařenou
rýži, přilijeme 400 ml vody a asi 20 minut ještě dusíme. Nakonec
můžeme přidat sedkaný kopr a dobře promícháme.
Na doplnění můžeme podávat rajský nebo jiný zeleninový salát.
Tagy: zpracování hub, rizoto z hub, jídla z hub, použití hub, pokrmy z hub