Guláš z václavek
Suroviny na přípravu guláše z václavek:
600 g kloboučků z čerstvých václavek
30 g sádla nebo oleje
30 g slaniny
2 cibule
2 lžíce hladké mouky
masox
česnek
mletá paprika
kmín
majoránka
pepř
sůl
Příprava guláše z václavek:
Václavky očistíme, propláchneme a pokrájíme na větší kousky. Slaninu
pokrájíme na kostičky, rozškvaříme na sádle nebo oleji, vmícháme
nadrobno pokrájenou cibuli a osmažíme dorůžova. Potom přisypeme mletou
papriku, po zpěnění přidáme houby, kmín, pepř, sůl a za stálého
míchání opražíme. Houby podlijeme a podusíme doměkka (asi 30 minut),
během dušení podle potřeby podléváme. Přilijeme mouku rozmíchanou
v troše vody a povaříme ještě asi 15 minut. Ke konci přidáme
prolisovaný česnek, majoránku a dochutíme masoxem.
Podáváme s pečivem nebo houskovým
knedlíkem.
Tagy: zpracování hub, houbový guláš, václavkový guláš, jídla z hub, použití hub, pokrmy z hub, použití václavek, guláš z hub