recept-na.cz

Custom Search

recepty >> Houbová jídla >> Guláš z václavek

Guláš z václavek

Suroviny na přípravu guláše z václavek:
600 g kloboučků z čerstvých václavek
30 g sádla nebo oleje
30 g slaniny
2 cibule
2 lžíce hladké mouky
masox
česnek
mletá paprika
kmín
majoránka
pepř
sůl

Příprava guláše z václavek:
Václavky očistíme, propláchneme a pokrájíme na větší kousky. Slaninu pokrájíme na kostičky, rozškvaříme na sádle nebo oleji, vmícháme nadrobno pokrájenou cibuli a osmažíme dorůžova. Potom přisypeme mletou papriku, po zpěnění přidáme houby, kmín, pepř, sůl a za stálého míchání opražíme. Houby podlijeme a podusíme doměkka (asi 30 minut), během dušení podle potřeby podléváme. Přilijeme mouku rozmíchanou v troše vody a povaříme ještě asi 15 minut. Ke konci přidáme prolisovaný česnek, majoránku a dochutíme masoxem.
Podáváme s pečivem nebo houskovým knedlíkem.

Tagy: zpracování hub, houbový guláš, václavkový guláš, jídla z hub, použití hub, pokrmy z hub, použití václavek, guláš z hub