recept-na.cz

Custom Search

recepty >> Zavařování jablek >> Jablečná marmeláda

Jablečná marmeláda

Suroviny na jablečnou marmeládu:
méně zralá jablka (mohou být i padaná a poškozená)
Na 1 kg jablečného protlaku 500 – 600 g cukru a 1 – 2 g kyseliny citrónové

Příprava jablečné marmelády:
Z jablek odstraníme stopky a zbytky okvětí, dobře je omyjeme a nakrájíme (i se slupkami a jádřinci) na kousky. Podlijeme je trochou vody a rozvaříme doměkka. Potom vše prolisujeme sítem a odpařujeme asi 10 minut, po té přidáme asi čtvrtinu dávky cukru a vaříme dál. Asi po 5 minutách přidáme pomalu zbytek cukru, tak abychom nepřerušily var. Po rozpuštění cukru přidáme kyselinu citrónovou. Když marmeláda náležitě zhoustne, plníme ji do sklenic, otřeme okraje, hned upevníme víčka, skleničky obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.

Tagy: zavařování ovoce, konzervování ovoce, marmeláda z jablek, použití jablek, konzervování jablek