recept-na.cz

Custom Search

recepty >> Zavařování višní >> Sterilované višně

Sterilované višně

Suroviny na přípravu sterilovaných višní:
čerstvé, dobře vyzrálé višně
cukr

Příprava sterilovaných višní:
Višně přebereme, opereme a potom otrháme stopky. Nasypeme je do zavařovacích sklenic, přičemž je prosypáváme cukrem (2 lžíce na sklenici o obsahu 720 ml, 1 lžíce na sklenici 370 ml) a dobře je setřeseme. Sklenice zalijeme vroucí vodou, uzavřeme víčky, dáme do zavařovacího hrnce s teplou vodou a sterilujeme.
Nejdříve zahříváme 20 minut na 85 stupňů, potom při této teplotě sterilujeme ještě 35 minut (sklenice 0,7 – 0,9 l), 30 minut (sklenice 0,5 l).
Sterilované višně používáme k přípravě, koláčů, buchet nákypů a podobně.

Tagy: zavařování ovoce, višně ve vlastní šťávě, konzervování višní, konzervování ovoce, použití višní