Slepice na paprice
Suroviny na přípravu slepice na paprice:
1 slepice
1 větší cibule
40 g hladké mouky
200 ml smetany
100 ml mléka
80 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
olej
mletá paprika
sůl
Příprava slepice na paprice:
Slepici očistíme, opláchneme a rozčtvrtíme. Dáme jí do hrnce s vroucí
osolenou vodou, přidáme půlku cibule vcelku a očištěnou kořenovou
zeleninu. Slepici uvařenou do poloměkka vyndáme a vývar se zeleninou
použijeme na přípravu polévky. Zbylou cibuli nakrájíme najemno, vložíme
do kastrolu s rozehřátým olejem a jenom zpěníme, aby zůstala světlá,
přisypeme mletou papriku a zamícháme. Na cibulový základ vložíme porce
slepice, zalijeme částí vývaru ze slepice a horkou vodou, přiklopíme
poklicí a dusíme. Občas maso otočíme a podle potřeby podlijeme. Měkké
maso vyndáme a porce necháme buď vcelku nebo je vykostíme a rozkrájíme
nadrobno. Šťávu zalijeme mlékem s rozmíchanou moukou a dobře povaříme.
Potom přecedíme, zjemníme smetanou a podle chuti přisolíme. Omáčku
necháme přejít varem, dáme do ní slepičí maso a necháme prohřát.
Slepici na paprice podáváme nejčastěji s houskovým
knedlíkem.
Tagy: slepice recepty, příprava slepice