recept-na.cz

Custom Search

recepty >> Drůbeží maso >> Slepice na paprice

Slepice na paprice

Suroviny na přípravu slepice na paprice:
1 slepice
1 větší cibule
40 g hladké mouky
200 ml smetany
100 ml mléka
80 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
olej
mletá paprika
sůl

Příprava slepice na paprice:
Slepici očistíme, opláchneme a rozčtvrtíme. Dáme jí do hrnce s vroucí osolenou vodou, přidáme půlku cibule vcelku a očištěnou kořenovou zeleninu. Slepici uvařenou do poloměkka vyndáme a vývar se zeleninou použijeme na přípravu polévky. Zbylou cibuli nakrájíme najemno, vložíme do kastrolu s rozehřátým olejem a jenom zpěníme, aby zůstala světlá, přisypeme mletou papriku a zamícháme. Na cibulový základ vložíme porce slepice, zalijeme částí vývaru ze slepice a horkou vodou, přiklopíme poklicí a dusíme. Občas maso otočíme a podle potřeby podlijeme. Měkké maso vyndáme a porce necháme buď vcelku nebo je vykostíme a rozkrájíme nadrobno. Šťávu zalijeme mlékem s rozmíchanou moukou a dobře povaříme. Potom přecedíme, zjemníme smetanou a podle chuti přisolíme. Omáčku necháme přejít varem, dáme do ní slepičí maso a necháme prohřát.
Slepici na paprice podáváme nejčastěji s houskovým knedlíkem.

Tagy: slepice recepty, příprava slepice