Pečená krůta s nádivkou
Suroviny na přípravu pečené krůty s nádivkou:
1 krůta
200 g másla
4 cibule
bujón
sůl
Suroviny na nádivku:
1/2 kg krůtích jater
200 g másla
4 cibule
8 vajec
400 g strouhanky
1 jogurt
koření dle chuti
petrželová nať
Příprava nádivky:
Cibuli zpěníme na másle. Játra osmahneme a nasekáme nadrobno. Smícháme se
strouhankou, žloutky, jogurtem, lžící posekané petrželové natě,
dochutíme kořením, vše dobře promícháme a nakonec přidáme sníh
z bílků.
Příprava pečené krůty z nádivkou:
Krůtu posolíme, naplníme nádivkou a zašijeme. Pečeme na másle asi
20 minut při 220 stupních. Potom přidáme na kolečka pokrájenou cibuli,
podlijeme bujónem a dopečeme. Během přípravy poléváme máslem a
vypečenou šťávou. Před porcováním by měla krůtí pečeně ještě asi
20 minut odpočívat. Maso se potom zatáhne a bude šťavnaté.
Tagy: krůtí pečeně, nádivka z krůtích jater, nadívaná krůta, použití krůtího masa, recepty z krůtího masa, krůtí maso recepty