recept-na.cz

Custom Search

recepty >> Drůbeží maso >> Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

Suroviny na přípravu svatomartinské husy:
1 husa
drcený kmín
sůl
Nádívka:
150 g husích jater
150 g strouhanky
2 vejce
2 šalotky
50 g petržele
50 g mrkve
trochu oleje
1/2 lžičky rozmarýnu
pepř
sůl

Příprava svatomartinské husy:
V kastrolku zpěníme na oleji nadrobno posekanou šalotku, přidáme nadrobno pokrájená husí játra, mrkev, petržel, krátce osmahneme, zahustíme strouhankou, dochutíme rozmarýnem, solí, pepřem a dobře promícháme.
Husu dobře očistíme, omyjeme, osušíme, osolíme, okmínujeme, naplníme nádivkou, zašijeme a dáme do pekáče prsama nahoru. Naditou husu podlijeme trochou vody, zakryjeme druhým pekáčem nebo dvojitou vrstvou alobalu a pečeme v troubě při 120 stupních doměkka asi 5 hodin. Podle potřeby podléváme vypečenou šťávou. Ke konci husu odkryjeme a dopečeme dozlatova. Svatomartinskou husu podáváme s dušeným zelím a houskovým knedlíkem.

Tagy: husa recepty, martinská husa recept, husa recept pomalé pečení, nádivka z husích jater, recepty z husího masa, nadívaná husa, pomalu pečená husa, husa s nádivkou