recept-na.cz

Custom Search

recepty >> Drůbeží maso >> Šoldra z krůtího masa

Šoldra z krůtího masa

Suroviny na přípravu šoldry z krůtího masa:
300 g polohrubé mouky
100 g rostlinného tuku nebo másla
2 žloutky
20 ml mléka
1 kostička droždí (42 g)
100 g vařeného krůtího stehna
100 g krůtí šunky
100 g krůtí klobásy

Příprava šoldry z krůtího masa:
Do vlažného mléka nadrobíme droždí, přidáme rozpuštěný tuk, žloutky, mouku a sůl. (Nemusíme předem dělat kvásek).Vše vypracujeme v tužší těsto a necháme vykynout. Těsto potom vyválíme na tloušťku asi jednoho centimetru, poklademe silnějšími plátky šunky, uzeným masem a klobásou. Přehneme jako závin, potřeme vejcem a necháme ještě vykynout. Pečeme dozlatova asi půl hodiny při teplotě 170 stupňů.

Tagy: krůtí maso recepty, velikonoční šoldra, muřin, použití krůtího masa, recepty z krůtího masa