Šoldra z krůtího masa
Suroviny na přípravu šoldry z krůtího masa:
300 g polohrubé mouky
100 g rostlinného tuku nebo másla
2 žloutky
20 ml mléka
1 kostička droždí (42 g)
100 g vařeného krůtího stehna
100 g krůtí šunky
100 g krůtí klobásy
Příprava šoldry z krůtího masa:
Do vlažného mléka nadrobíme droždí, přidáme rozpuštěný tuk, žloutky,
mouku a sůl. (Nemusíme předem dělat kvásek).Vše vypracujeme v tužší
těsto a necháme vykynout. Těsto potom vyválíme na tloušťku asi jednoho
centimetru, poklademe silnějšími plátky šunky, uzeným masem a klobásou.
Přehneme jako závin, potřeme vejcem a necháme ještě vykynout. Pečeme
dozlatova asi půl hodiny při teplotě 170 stupňů.
Tagy: krůtí maso recepty, velikonoční šoldra, muřin, použití krůtího masa, recepty z krůtího masa