Krůtí maso na víně
Suroviny na přípravu krůtího masa na víně:
4 porce krůty
2 lžíce oleje
30 g másla
100 ml bílého vína
200 g žampiónů
hladká mouka
pepř
sůl
citrónová šťáva
Příprava krůtího masa na víně:
Porce krůty opláchneme, osolíme, opepříme, poprášíme moukou a na oleji
opečeme po všech stranách. Podlijeme vínem, zakryjeme a dusíme v troubě
doměkka. Během dušení maso otáčíme, přeléváme vypečenpou šťávou a
podle potřeby podléváme vodou. Žampióny očistíme, pokrájíme na plátky
a podusíme na másle s jednou lžičkou citrónvé šťávy a trochou soli.
Když je maso měkké sundáme poklici, aby kůže zčervenala, přidáme
žampióny a ještě vše krátce podusíme.
Jako příloha se hodí bramborové hranolky nebo dušená rýže.
Tagy: krůtí maso recepty, krůtí maso se žampióny, příprava krůtího masa, krůtí maso s rýží, použití krůtího masa, recepty z krůtího masa