recept-na.cz

Custom Search

recepty >> Drůbeží maso >> Krůtí maso na víně

Krůtí maso na víně

Suroviny na přípravu krůtího masa na víně:
4 porce krůty
2 lžíce oleje
30 g másla
100 ml bílého vína
200 g žampiónů
hladká mouka
pepř
sůl
citrónová šťáva

Příprava krůtího masa na víně:
Porce krůty opláchneme, osolíme, opepříme, poprášíme moukou a na oleji opečeme po všech stranách. Podlijeme vínem, zakryjeme a dusíme v troubě doměkka. Během dušení maso otáčíme, přeléváme vypečenpou šťávou a podle potřeby podléváme vodou. Žampióny očistíme, pokrájíme na plátky a podusíme na másle s jednou lžičkou citrónvé šťávy a trochou soli. Když je maso měkké sundáme poklici, aby kůže zčervenala, přidáme žampióny a ještě vše krátce podusíme.
Jako příloha se hodí bramborové hranolky nebo dušená rýže.

Tagy: krůtí maso recepty, krůtí maso se žampióny, příprava krůtího masa, krůtí maso s rýží, použití krůtího masa, recepty z krůtího masa