recept-na.cz

Custom Search

recepty >> Přílohy >> Houskové knedlíky

Houskové knedlíky

Suroviny na houskové knedlíky:
400 g hrubé mouky
2 rohlíky
1 vejce
200 ml mléka
10 g droždí (může být i ½ prášku do pečiva)
sůl

Příprava houskovéch knedlíků:
Do mísy dáme hrubou mouku, rozdrobíme droždí (nebo přidáme prášek do pečiva), rozklepneme vejce, osolíme a vlažným mlékem zaděláme těsto. Dobře propracujeme, těsto musí být lesklé a nechytá se vařečky. Přidáme na kostičky pokrájené rohlíky a lehce je k těstu přimícháme. Povrch těsta poprášíme moukou, mísu zakryjeme čistou utěrkou a necháme asi 40 minut kynout na teplém místě . Z vykynutého těsta uděláme dvě šišky, vložíme do hrnce s vroucí osolenou vodou a knedlíky zamícháme, aby se nepřilepily ke dnu. Hrnec přiklopíme a vaříme 20 – 25 minut, v půlce varu knedlíky otočíme. Uvařené knedlíky vyndáme z vody a hned je propícháme vidličkou. Ještě teplé je nakrájíme nejlépe nití. Houskový knedlík má jako příloha mnoho využití. Podáváme jej k pečenému nebo dušenému masu nebo k různým omáčkám.

Tagy: přílohy z mouky, příloha k dušenému masu, příloha k pečenému masu, příloha k omáčkám, kynuté knedlíky